Εκτύπωση PDF

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη

«ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

αποτελείται από τους εξής φορείς:

 

ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ ΑΕ (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΟΣ)

Το ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ Α.Ε., με τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσφέρει, συμβάλλει στην επαγγελματική ενδυνάμωση των καταρτιζομένων προσφέροντάς τους την εκπαίδευση και τους πόρους που θα τους οδηγήσουν στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών τους ώστε είτε να ξεκινήσουν μία νέα καριέρα (άνεργοι/-ες) είτε να ενισχύσουν τη σημερινή τους (εργαζόμενοι/-ες) μέσα από ποιοτικά προγράμματα εκπαίδευσης. Οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ Α.Ε. αναλύουν τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των καταρτιζομένων αλλά και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και σχεδιάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες αυτές, ώστε η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό να αποφέρει τα επιθυμητά οφέλη. Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται από ένα σύνολο εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού ώστε τα αποτελέσματα και τα οφέλη για τους καταρτιζόμενους και τις επιχειρήσεις να είναι άμεσα, διακριτά και μετρήσιμα.

Διεύθυνση Πόλη Τ.Κ. Τηλέφωνο Fax Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Ιστοχώρος
ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Π.Ν ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ 38-40 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18545 2104618585 2104619565 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.apopsi.gr

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Ο Δήμος Περάματος ανήκει στο διαμέρισμα του Πειραιά. Βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της Αθήνας (απέχει από το κέντρο της πόλης 14,7 χλμ.) και συνορεύει με τους Δήμους Χαϊδαρίου (βόρεια) και Κερατσινίου (ανατολικά). Η νότια πλευρά του Περάματος βρέχεται από τον όρμο του Κερατσινίου, ενώ η δυτική του πλευρά συναντά τα νερά του στενού της Σαλαμίνας. Στη βόρεια πλευρά του Δήμου εκτείνεται το όρος Αιγάλεω, ενώ απέναντι του βρίσκεται η Σαλαμίνα. Ο ορεινός όγκος του Αιγάλεω και η εκτεταμένη επιφάνεια που καλύπτουν οι δεξαμενές πετρελαιοειδών και χημικών των εταιρειών καυσίμων τον αποκλείουν από το υπόλοιπο οικιστικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας ενώ η δυτική του πλευρά καταλαμβάνεται από τις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου. Ιστορικά, ο Δήμος Περάματος αναπτύσσεται μετά το 1924 με την μεταφορά της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (ΝΕΖ) από την περιοχή Αγ. Διονυσίου του Πειραιά στην παραλία Περάματος και την εγκατάσταση στην περιοχή των πρώτων κατοίκων. Το 1928 δημιουργούνται οι δύο προσφυγικοί συνοικισμοί στο Δυτικό Άκρο και στο Νέο Ικόνιο. Σήμερα το Πέραμα αποτελεί περιοχή έντασης βιομηχανικής απασχόλησης με βάση τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής και μια από τις πλέον προβληματικές περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά σε ότι αφορά το περιβάλλον, την οικιστική ανάπτυξη και την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση του πληθυσμού.

Διεύθυνση Πόλη Τ.Κ. Τηλέφωνο Fax Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Ιστοχώρος
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 28 ΠΕΡΑΜΑ 18863 210-4092216 210-4021373 www.perama.gr

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας - Πειραιά ιδρύθηκε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με στόχο την μελέτη των Διαδημοτικών προβλημάτων των περιοχών που καλύπτουν οι Δήμοι μέλη του, την παροχή συμβουλών σε θέματα περιβάλλοντος και την εκπόνηση μελετών, έργων και ερευνητικών προγραμμάτων σχετικών με το περιβάλλον. Παράλληλα, ο ΠΕΣΥΔΑΠ κινείται μέσα από καινοτόμες δράσεις και συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα ως σύμβουλος των δήμων - μελών του στη διαμόρφωση και εφαρμογή περιβαλλοντικής πολιτικής και ως φορέας συμβολής στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Διεύθυνση Πόλη Τ.Κ. Τηλέφωνο Fax Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Ιστοχώρος
Τ.Θ. 91299 Κερατσίνι 18702 210 4015451 210 4015452 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.pesydap.gr

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ιδρύθηκε το 1905 και είναι το παλαιότερο Επιμελητήριο της χώρας. Από το 1919 λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με διοίκηση που εκλέγεται από τις επιχειρήσεις μέλη του. Αποτελεί θεσμοθετημένο γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας και των επιχειρήσεων μελών του σε θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και εν γένει της εθνικής οικονομίας. Είναι το ένα από τα μεγαλύτερα Επιμελητήρια της χώρας, στη δύναμή του δε ανήκουν 18.000 περίπου επιχειρήσεις μέλη, εκ των οποίων οι 11.000 είναι εμπορικές και οι λοιπές βιομηχανικές και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (ναυτιλιακές, μεταφορικές, τραπεζικές, εκτελωνιστικές κ.α.).

Διεύθυνση Πόλη Τ.Κ. Τηλέφωνο Fax Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Ιστοχώρος
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ 1, Πλ. ΟΔΗΣΣΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18531 2104170529  2104174601  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.pcci.gr

 

PRAKSIS (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ)

Η PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), είναι μία ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και στο νησί της Λέσβου και στην περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, πυρήνες εθελοντών της PRAKSIS βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Διεύθυνση Πόλη Τ.Κ. Τηλέφωνο Fax Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Ιστοχώρος
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 57 ΑΘΗΝΑ 10432 2105205200  2105205201  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.praksi

 

ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ

Tο ΚΕΑN είναι ανοιχτός κοινωνικός σύλλογος Νέων που αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αξίες, την ειρήνη, την πρόοδο, την ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος. Αγωνίζεται για τη δημοκρατία , για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Νέων στην Εργασία στο περιβάλλον στη ποιότητα ζωής στην Κοινωνική Απελευθέρωση, στα πλαίσια μιας σύγχρονης δημοκρατικής και πλουραλιστικής κοινωνίας. Το ΚΕΑΝ πιστεύει στις αξίες , της ελευθερίας , της δημοκρατίας , της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης και επιδιώκει την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου. Το ΚΕΑΝ συνεργάζεται με όλους τους φορείς διεθνώς, που εμπνέονται από τις ίδιες αξίες και έχουν ανάλογους στόχους.

Διεύθυνση Πόλη Τ.Κ. Τηλέφωνο Fax Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Ιστοχώρος
ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 57 ΙΛΙΟΝ 13122 210 2692880 210 2692881 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.kean.gr

 

ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς αποβλέποντας στην ενημέρωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων σε θέματα σχετικά με την αγορά εργασίας, το περιβάλλον και στην ανάπτυξη συνεργασιών με παράλληλη ανταλλαγή τεχνογνωσίας με αντίστοιχους φορείς της Ελλάδος και της ΕΕ. Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η ενθάρρυνση και κινητοποίηση ευάλωτων και ευπαθών ομάδων για ανάπτυξη επαγγελματικής δραστηριότητας με ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης, η παρακολούθηση των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας κατά τις πρώτες φάσεις της εργασιακής τους ζωής είναι μερικές από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει  το ΔΙΚΤΥΟ μέσω κοινωνικών προγραμμάτων και συνεργασία με τους εταίρους του.

Διεύθυνση Πόλη Τ.Κ. Τηλέφωνο Fax Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Ιστοχώρος
Αντ/χου Π. Βλαχάκου 38-40 Πειραιάς 18545 210 4612299 210 4612299 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.dakm.gr

 

organogramma

footer enosis 01 footer enosis 02 footer enosis 03 footer enosis 04 footer enosis 05 footer enosis 06